Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
TFI Accendo Traning
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Contabilitate Institutii Publice
Brand
-
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Cursul se adresează contabililor din instituţiile publice si celor interesaţi de specificul contabilităţii entităţilor din sectorul bugetar. Sunt prezentate reglementarile contabile aplicabile institutiilor din sistemul public.

Exemplele si studiile de caz sunt corelate cu legislaţia în vigoare la momentul de desfasurare a seminarului, în mod special cu Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr.1917/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice şi a Planului de conturi pentru acestea, dar şi cu alte acte normative specifice.

Cursul este structurat pentru o abordare pragmatică a tuturor categoriile de elemente raportate de instituţiile publice în situaţiile financiare întocmite periodic: active, datorii, capitaluri proprii, venituri şi cheltuieli. Se are în vedere o serie de aspecte specifice aflate în relaţie de interdependenţă cu misiunea de ţinere a contabilităţii în cadrul unei instituţii publice: controlul financiar preventiv, procedura de angajare, lichidare, ordonanţare şi plată a cheltuielilor.

Cursul va fi susţinut de D-na Ileana Cosmina PITULICE - Lector univ. dr.„Catedra de contabilitate, audit şi control de gestiune”- ASE Bucureşti si D-na Adriana POPA - Lector CECCAR, Lector univ. drd.„Catedra de contabilitate, audit şi control de gestiune” - ASE Bucuresti.

TEMATICA CURSULUI

Reglementări contabile aplicabile instituţiilor din sistemul public. Organizarea contabilităţii instituţiilor publice.

Recunoaşterea şi evaluarea activelor, datoriilor, veniturilor şi cheltuielilor conform Ordinului ministrului finanţelor publice nr.1917/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice şi a Planului de conturi pentru acestea, cu modificările şi completările ulterioare.

Lucrările contabile de închidere a exerciţiului financiar. Întocmirea şi prezentarea situaţiilor financiare.
Aspecte privind organizarea contabilităţii de gestiune în cadrul instituţiilor publice conform
Ordinului ministrului finantelor publice nr.1826/2003 pentru aprobarea Precizărilor privind unele măsuri referitoare la organizarea şi conducerea contabilităţii de gestiune.

Aspecte contabile ale reorganizării instituţiilor publice

Cursul va avea loc în campusul Universităţii de Stiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, B-dul Maraşti, nr.59, sector 1, în perioada 24-25 noiembrie 2007.

Informatii complete privind programul educational, structura tematica,
modalitatea de inscriere si alte noutati sunt permanent actualizate si
disponibile on-line pe site-ul nostru
http://www.revistacontaplus.ro/cursuri.php

De asemenea, va vom raspunde cu promptitudine solicitarilor
dumneavoastra la telefon/fax 021.211.45.71, mobil: 0728 243 149
Din Gura in Gura